Kerkdiensten en het coronavirus winkeltje_banner.jpg

Vanaf D.V. zondag 5 juli zal er 's ochtends een fysieke samenkomst zijn in het kerkgebouw; de avond dienst blijft voorlopig nog online. De landelijke PKN heeft een uitgebreid protocol opgesteld wat door kerkenraden in den lande gebruikt wordt om een gebruiksplan voor het kerkgebouw op te stellen. Ook voor de Sionskerk is een gebruiksplan opgesteld. Daarin staan alle maatregelen die genomen zijn om de samenkomst zo veilig mogelijk te laten verlopen. Dit gebruiksplan zal continu worden geëvalueerd en worden bijgesteld indien noodzakelijk.

In het kerkgebouw en in de kerkzaal geldt een aantal regels:

1.      De garderobes zijn tot nader order gesloten. De jas dus meenemen naar de kerkzaal.
2.      De WC aan de achterzijde kan gebruikt worden. De WC aan de voorzijde niet.
3.      Bij binnenkomt moet u ook de 1,5 meter afstand hanteren tot elkaar. U kunt dus niet als groepjes tegelijkertijd naar binnen toe (tenzij u van hetzelfde huishouden bent).
4.      In de kerkzaal zijn circa 80 zitplaatsen beschikbaar waarbij de 1,5 meter afstand gegarandeerd is. Mensen die uit hetzelfde huishouden komen, kunnen gewoon bij elkaar zitten.
5.      Er zijn twee coördinatoren aanwezig die desgewenst vragen kunnen beantwoorden en de nodige voorbereidingen voor de diensten hebben getroffen.
6.      Er is desinfectiemiddel aanwezig.
7.      Er wordt niet gezongen in de samenkomsten. De kerkenraad beseft dat dit een moeilijk punt is, omdat we de lofzang voor de Heere mogen zingen. Vanwege veiligheidseisen wordt dit voorlopig niet gedaan (tot het moment dat landelijk aangegeven wordt dat dit weer kan). Als alternatief heeft de kerkenraad er voor gekozen om de berijmde psalm voor te laten lezen door de voorzanger, waarna de organist deze speelt en een ieder in zijn hart de woorden mee kan zingen.
8.      Er vinden geen collecten plaats tijdens de dienst. Na afloop van de dienst staan er bij de uitgang twee offerblokken waar u de collectegelden in kunt doen. Het eerste offerblok is voor de kerkrenstmeesters (collecte voor de eredienst en extra collecte voor de kerk). Het tweede offerblok is voor de diaconie. In de offerblokken kunt u ook in een enveloppe de gereserveerde middelen doen. Eventueel kunt u bij de diaconie nog een speciaal doel aangeven.
9.      Er is tot nader order geen kinderoppas.
10.  Van de andere zalen wordt geen gebruik gemaakt.
11.  Blijf niet met elkaar praten in de hal bij de ingang/uitgang en op het pad langs het kerkgebouw. Andere mensen moeten ook het gebouw kunnen verlaten.

Via deze website houdt de kerkenraad u op de hoogte van de stand van zaken. We hopen met deze maatregelen recht te doen aan de huidige situatie omtrent het coronavirus en aan datgene wat van ons als christelijke gemeente wordt verwacht. We kunnen bang zijn voor het virus, maar we mogen vertrouwen hebben in de Heere. Hij geeft in Zijn Woord ons te kennen dat wij ons geen zorgen hoeven te maken voor de dag van morgen.

Hartelijke groet, namens de kerkenraad.

Mocht u hulp nodig hebben om bijvoorbeeld boodschappen te doen, aarzel niet en neem contact op! U kunt bellen met 06 35 31 34 97

Gemeenteberichten

Hier vindt u, net zoals in de Veluwse Kerkbode, de gemeenteberichten. Digitaal uiteraard, u kunt deze berichten inzien nadat u ingelogd bent, dit ivm de Wet op de Privacy.

Lees hier meer >>

Jeugdwerk

Het jeugdwerk in onze gemeente bestaat uit diverse verenigingen voor kinderen, tieners en jongeren, catechisatie  en de zondagsschool, kinderclub en oppasdienst. Al deze activiteiten worden door vrijwilligers in de gemeente georganiseerd en begeleid.

Agenda

Op zondagmorgen is er om 9:30 een eredienst, zondagavond is er om 18:30 een eredienst.

Voor zover mogelijk worden alle activiteiten opgenomen in de agenda.

De hele agenda inzien »

Verenigingen: activiteiten en samenkomsten naast de kerkdiensten

De Sionskerk gemeente organiseert veel activiteiten buiten de zondagse kerkdiensten.

Zo wordt er catechisatie gegeven, is er zondagsschool, kinderclub, door-de-weekse bijbellezing, avondgebed, mannenvereninging "Onderzoekt de schriften" en de vrouwenvereniging "Lydia". Maar ook de ouderen worden niet vergeten, ook zijn er gemeenteavonden voor de hele gemeente.... kortom: kijk digitaal rustig eens rond »

Meer weten? Neem contact op!

Meer weten over de Sionskerk gemeente?

Of wilt u een luisterend oor, een gesprek over het geloof, de bijbel of pastorale ondersteuning?

Neem contact op »